Stealth Writer . Trick Metalskrivande av Pad Stealth and 18b04wjvx7417-Vintage & Classic Toys

Ska ha setts vid mördade parets port enligt åklagaren.
Bil har kört ner i diket.

McFarlane Leksaker- Gordie Howe mot Johnny Bower NIB
Polisen kopplar in specialgrupp för Arlövsmordet och söker rättshjälp utomlands

God jul & Gott nytt år!

Vi ses igen 2020!

God jul och Gott Nytt År från Ordfront förlag. Nu stänger vi kontoret och öppnar åter den 7/1. Vi önskar er alla en riktigt god jul och massor av härliga läsupplevelser. Vi ses i nästa decennium!Podcast: Ordfronten

Två personbilar, varav en med släp, krockade vid Lund södra.

”Att vara vegan är en kärlekshandling”

Sanna Bråding är varken mästerkock eller renlevnadsfantast, utan en helt vanlig ensamstående morsa som lagar växtbaserat till sig och sina barn. Just nu är hon aktuell med Veganboken: recept, fakta ; inspiration, där hon vill visa att vem som helst kan laga god och hälsosam växtbaserad mat.

I Ordfronten #72 berättar hon om myten om den dyra och svåra veganmaten, om samhällets proteinhets, kampen mot mödravården och om att få kritik från alla läger, för ett livsval som egentligen bara bygger på kärlek – till den egna kroppen, till djuren, och inte minst till planeten.

Veganboken finns att köpa i din lokala bokhandel, eller på Metal Constructor för barn.byggleksaker jeep - p722 eller Bokus.


Polisen har upprättat en anmälan om djurplågeri och utredning pågår.
Podcast: Ordfronten

”Det är nästan omöjligt att älska en mager ost”

I alla tider har tillgången till fett varit avgörande för människans överlevnad och utveckling. Det är först på senare tid som vårt förhållningssätt till fettet blivit allt mer komplicerat.

I Ordfronten #70 möter Pelle Andersson författaren och journalisten Jenny Damberg som gjort en djupdykning i fettets politik och historia, och inte minst i dess kulinariska betydelse. Varför smakar till exempel light-prudukter så mycket sämre? Varför slutade vi laga mat med grisfett? Och vad är egentligen renoverat smör?

Köp nyA 40-årsjubileum GI Joe Action Marine strandead 8th in Series NIB Ai din lokala boklåda, eller på Bokus eller Adlibris.Podcast: Ordfronten

Ska ha setts vid mördade parets port enligt åklagaren.

”Varje kapitel ska vara som en låt av Ramones”

I höstens första avsnitt av Ordfronten träffar Pelle Andersson författarna, galleristerna och skivbolagsdirektörerna Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist – även kända under skräckduopseudonymen Erik Axl Sund. Det blir ett samtal om nya boken Nya transformeringasleksaker DX9 D03 Invisible G1 Mirage Action figur lager, om att samsas vid tangentbordet, och om hur man vistas i mörka världar utan att tappa förståndet. Och förstås om litteraturens och musikens gemensamma logik.

Dockliv finns just nu i BEGRÄNSAD SIGNERAD UPPLAGA hos Adlibris. Passa på!

E6:an stängdes av vid Löddeköpinge efter trafikolycka


Nomineringarna regnar över Obioma

Minoritetsorkestern nominerad till Kulturhusets internationella litteraturpris

Chigozie Obioma, och översättare Ninni Holmqvist, är nominerade till Kulturhuset stadsteaterns Internationella litteraturpris för romanen Minoritetsorkestern. Priset delas ut till ett framstående skönlitterärt verk i berömvärd svensk översättning. Prissumman är 150 000 kr och delas lika mellan författare och översättare.

Den fina motiveringen lyder:
”Chigozie Obioma från Nigeria aktiverar i sin Minoritetsorkesten på ett nyskapande sätt igmo-kosmologin med en nyckfull andevärld som styr de stackars människorna, utan att dessa väsen för den skull har kontroll eller överblick. Den fattige fågelherden Chinonso och hans älskade Ndali döms därför till ett tragiskt öde. Ninni Holmqvist lyckas med en enastående språkkänsla överföra vitaliteten i denna roman om migration och förlust av tillhörighet, till svenska.”

Obioma är otroligt prisbelönad och är också shortlisted till Man Booker Prize 2019.Höstens bästa, mest fasansfulla läsupplevelse släpps nu i butik

Dockliv – ute nu!

Nu släpps äntligen Tamiya 1 24 Plastic Model Axia Skyline GT-R Gr.A, den efterlängtade fristående fortsättningen i Melankoli-serien som började med Glaskroppar (2014).

Det är en mörk berättelse om trafficking och hämnd men också stark, orubblig vänskap. Kevin Jonsson möter 16-åringarna Nova och Mercy när han utreder ett fall av sexhandel på nätet, där en person kallad Dockmästaren använt sig av falska identiteter för att tvinga till sig bilder och filmer på unga flickor. Strax därefter rymmer flickorna från HVB-hemmet där de bor och i jakten på dem börjar Kevins värld rasa samman.

David Lagercrantz om Dockliv:
”Som författare själv kan jag bara lyfta på hatten och säga: Helt fantastiskt!”

Vill du ha en Orion, Team Ultimate Graphene Lipo korty 5500 7.4v 120c ORI14513

Nästa vecka firar vi boksläppet med en releasefest på Cosmopolite i Stockholm. Läs mer om bokreleasen här och kom och fira med oss!Podcast: Ordfronten

Tryggheten ökar i Kävlinges lokalpolisområde

”Vi börjar närma oss den kritiska massa som behövs för att ställa om samhället”

Pär Holmgren är EU-parlamentariker och författare till boken Försäljning av mardrömslika varor. Han tror att även om det fortfarande finns många som inte har förstått allvaret i klimatfrågan börjar saker förändras – inte sakta, utan riktigt, riktigt fort.

I Ordfronten #63 möter han Pelle Andersson i ett Skype-samtal om allt från tågresorna till Bryssel och arbetet i parlamentet, till teknikoptimism, alternativa välfärdsmått och varför 90-talisterna (kanske) kommer att rädda världen.

Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt och lite till finns att köpa i en boklåda nära dig, eller på Adlibris eller Bokus.

Manuel Outón var inte född när favoritskivorna släpptes.


Podcast: Ordfronten

Ökar i Staffanstorp, Lomma, Burlöv och Kävlinge enligt ny mätning.

I Stockholm lever folk väldigt åtskilt – här blandas klasserna

Annika Sjögren har just kommit ut med sin femte spänningsroman När himlen håller andan. Även om berättelsen och karaktärerna är nya håller hon fast vid Härnösand och skolmiljön som skådeplatser. För i en mindre stad, och särskilt i skolan, kan hon låta personer med olika bakgrunder stötas och blötas. Och dessa relationer är de som intresserar henne mest.

I Ordfronten #62 möter Pelle Andersson författaren Annika Sjögren i ett Skype-samtal om idyllen som relief, dragningen till det obehagliga och att övervinna den dagliga skrivarvåndan.

När himlen håller andan finns i en boklåda nära dig, på Bokus, Adlibris eller som mycket uppskattad ljudbok.Podcast: Ordfronten

Detta gäller för nyhetstips

Krusbär är smaken av barndomens somrar

Krusbäret har historiskt sett varit ett betydelsefullt bär. Visste du till exempel att vi i Sverige har odlat över 100 olika sorter? Och att Önos exporterade svenskt krusbärsvin till Kina i slutet av 1700-talet? I dag finns endast 35 sorter bevarade, och av dessa är inte mer än 5–6 stycken tillgängliga i en välsorterad handelsträdgård. Varför? Och hur ska vi rädda krusbäret och återupprätta den biologiska mångfalden?

I Ordfronten #61 möter Pelle Andersson författaren och bärentusiasten Martin Ragnar i ett samtal om vad som med rätta kan kallas vårt egna, inhemska superbär.

Krusbärsboken av Martin Ragnar och Jens Linder finns i en boklåda nära dig, eller på Adlibris eller Bokus.Sommar, sol och böcker

Glad sommar!

Vi på Ordfront förlag har sommarstängt hela juli men sedan är vi tillbaka och förändrar världen med nya spännande, kloka och fängslande böcker i höst. 

Glad sommar! Vi ses i augusti!Podcast: Ordfronten

”Min bok sysslar med en slags moralisk skuld”

Den 11 mars 1982 störtade ett passagerarplan i norska Barents hav och alla ombord omkom. En militär utredning tillsattes för att ta reda på orsakerna, men det den kom fram till stämde dåligt överens med det vittnen på platsen sett.

I spänningsromanen Arctic Express låter Lars Pettersson åklagaren Anna Magnusson undersöka ett fall som visat sig vara märkligt svårundersökt i verkligheten. Han tror inte att det är särskilt stor chans att skuldfrågan blir ordentligt utredd – i alla fall inte i verkligheten.

Arctic Express finns i en boklåda nära dig, eller på Bokus eller Adlibris.

Hästfond lovar 10 000 kronor till den som hjälper polisen hitta förövaren.
 Stealth Writer and Stealth Pad  av Metalskrivande  Trick .


Podcast: Ordfronten